Geschatte leestijd: 1 minuten

Heb je kids en een iPhone thuis? Dan heb je binnenkort meer opties om het gebruik ervan aan banden te liggen. Dat maakt technologiefabrikant Apple vandaag bekend.

Het is nog niet bekend hoe de nieuwe functies precies werken. Ook is niet duidelijk wanneer de update verschijnt. Wel is zeker dat ouders meer controle krijgen over het gebruik van apps, websites en data. “Voor de toekomst hebben we nieuwe functionaliteiten en verbeteringen gepland”, verklaart een woordvoerster van Apple tegenover Bloomberg.

Kritiek van aandeelhouders

De move van Apple komt niet uit de lucht vallen. Onlangs trokken de twee grote aandeelhouders Jana Partners en California State Teachers Retirement System aan de bel. Ze waarschuwden voor de negatieve gevolgen van overmatig gebruik van smartphones en tablets bij kinderen. Samen beschikken de aandeelhouders over zo’n 2 miljard dollar aan Apple-aandelen. Het is dus niet zo gek dat Apple deze zorgen serieus neemt.

Wat ons betreft zijn meer opties voor controle meer dan welkom. Zo bleek onlangs uit wetenschappelijk onderzoek dat iPhone-gebruik vlak voor het slapengaan de nachtrust verstoort. Andere experts pleiten daarnaast voor meer ouderlijke begeleiding in de digitale verkenningstochten van kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *