Geschatte leestijd: 2 minuten

De Consumer Electronics Show in Las Vegas beleeft vandaag zijn laatste dag. Ook dit jaar was het futuristisch gehalte weer hoog. Zo zagen we zelfrijdende pizzabezorgende auto’s,  een koptelefoon die hersengolven scant en een vibrerende spijkerbroek. Deze leerzame (en leuke) gadgets vielen ons verder nog op tijdens de CES 2018.

1. Aibo is back!

Wie kent Sony’s robothondje Aibo nog? Het speelgoed kreeg begin deze eeuw een cultstatus en werd zelfs opgenomen in de ‘Robot Hall of Fame’. Halverwege het vorige decennium staakte Sony de productie. Maar goed nieuws voor de liefhebbers: Aibo zoekt nieuwe baasjes!

Aibo rolt weer van de band en op de CES werd duidelijk wat het robot hondje anno 2018 allemaal kan. Aibo kan nu de stemmen van de verschillende gezinsleden herkennen en afzonderlijk antwoord geven. Opgedane kennis gaat direct naar de cloud.

2. Schieten zonder pijltjes

6DoF Blaster van Merge

Een lasergun waar je een iPhone met een speciale app op plaatst. Dat is in het kort de 6DoF Blaster van Merge. Op het scherm van de iPhone zie je in augmented reality vriendjes wegrennen en wegduiken. Een NERF-pistool zonder pijltjes die je naderhand moet oprapen.

3. Zelfbouwcamera

Zelfbouwcamera van Kano

Techtonia gelooft erin dat jong leren programmeren goed is voor de ontwikkeling van een kind, en daarom zijn we wel opgetogen over de nieuwste gadget van Kano. Dit bedrijf heeft al jaren een computer op de markt die kinderen zelf in elkaar kunnen zetten.

Daar komt nu een ‘zelfbouwcamera’ bij die het ook echt doet. Met de meegeleverde software kunnen kinderen de flitser programmeren, fotofilters bouwen of GIF’s maken. De beschikbaarheid van deze bouwset laat nog wel een jaartje op zich wachten.

4. Pas op voor deze tandenborstel!

Slimme tandenborstels hebben we op de CES wel vaker gezien. De Kolibree-tandenborstel van Magik maakt tandenpoetsen echter wel heel erg leuk. Een augmented reality-app op de smartphone verandert de jonge poetser in een ridder of piraat die met zijn tandenborstel monsters verslaat. De poetsresultaten worden netjes getoond in een ‘dashboard’.

5. Smartwatch voor kinderen

Last van kinderen die als zombies met hun tablet op de bank hangen? Daar heeft de Nederlandse start-up Wanderwatch iets op gevonden. Het bedrijf uit Tilburg biedt een slim gamehorloge met gps-ontvanger en camera die de fantasie van kinderen prikkelt. “De Wanderwatch verandert elke straat en elk park in een leuke, interactieve buitenspeelervaring.”

6. Programmeerbare nachtlamp

Polar Bear Lamp

Ook deze gadget is afkomstig van een Nederlandse start-up. In dit geval Hyko, wat in het Inuit ‘ijs’ betekent. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de draadloze Polar Bear Lamp, een nachtlicht voor kinderen dat via de bijbehorende app kan worden geprogrammeerd. Licht de lamp bijvoorbeeld ’s ochtend blauw op? Dat kan het teken zijn dat het eindelijk laat genoeg is om op te mogen staan.

7. My Special Aflac Duck

Aan deze gadget besteedden we eerder al aandacht, maar My Special Aflac Duck is te mooi om hier volledig te negeren. Deze roboteend helpt jonge kankerpatiënten met hun ziekte en de behandeling om te gaan. Terecht de winnaar van de ‘2018 CES Tech For A Better World Award’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *