Geschatte leestijd: 3 minuten

Drie vrouwelijke oud-medewerkers van Google hebben een aanklacht ingediend tegen de zoekreus. Ze vinden dat Google zich schuldig maakt aan discriminatie van vrouwen. De rechtszaak gaat niet alleen over salarisverschillen, maar ook om het type werk dat vrouwen doen en het promotiebeleid.

Volgens de vrouwen betaalt Google vrouwen systematisch minder goed, vervullen ze vaker functies met een lager salaris en komen ze minder vaak in aanmerking voor promotie dan mannen. De dames in kwestie zijn Kelly Ellis, Holly Pease en Kelli Wisuri. “Ik wil hiermee de genderbias bij Google aan de kaak stellen. We mogen deze problemen in de techwereld niet langer negeren”, zegt Ellis in een verklaring.

Bij Techtonia zijn we ervan overtuigd dat hardwerkende en talentvolle vrouwen echt wel kansen krijgen, ook bij een bedrijf als Google. Maar het verhaal van Ellis suggereert dat er een aantal dingen toch niet helemaal in de haak zijn. Zij moest beginnen op Level 3 Software Engineering voor net afgestudeerde programmeurs, terwijl ze al vier jaar ervaring als backend-softwareontwikkelaar had. Mannelijke collega’s met minder ervaring die na Ellis werden aangenomen, mochten wel meteen op het beter betaalde Level 4 aan de slag.

Wat zijn frontend en backend?

Er zou ook sprake zijn dan discriminatie in het type werk dat vrouwen doen. Dat zit zo: bij softwareontwikkeling heb je het frontend en het backend. Het frontend van bijvoorbeeld een website is het deel dat de bezoeker ziet. De voorkant dus. Het backend – de achterkant – is alles wat niet direct zichtbaar is voor de gebruiker. Bij Google leeft volgens de vrouwen de misvatting dat backend-ontwikkeling technisch moeilijker is en dus prestigieuzer dan frontend-ontwikkeling.

“Google betaalt backend-ontwikkelaars meer en geeft hen voorrang bij promoties”, luidt de aanklacht. En in alle teams waar Ellis deel van uitmaakte, zaten bijna alleen maar mannelijke backend-ontwikkelaars. Maar vrijwel alle vrouwen waren frontend-ontwikkelaars. “Dat terwijl voor beide functies dezelfde of vergelijkbare vaardigheden nodig zijn.”

Google herkent zich er niet in

Het zal je niet verbazen, maar Google kan zich niet vinden in de beschuldigingen. “De functieniveaus en promoties worden bepaald door aanname- en promotiecommissies”, laat een woordvoerder weten aan The Register. “Dergelijke besluiten worden op meerdere niveaus beoordeeld en er zijn mechanismes van kracht om genderbias te voorkomen. En we hebben omvangrijke systemen om te garanderen dat we eerlijk betalen.”

Google is ook al in een slepende rechtszaak verwikkeld met het Amerikaanse ministerie van Arbeid. De overheid wil dat Google salarisinformatie over zijn medewerkers overhandigt, maar het bedrijf werkt daar niet zonder slag of stoot aan mee. Reden: het zou gaan om privacygevoelige data en kost te veel tijd en geld. In juli kreeg Google een meevaller toen een rechter besliste dat slechts een deel van de data overhandigd moet worden.

Een tijdje terug kwam het bedrijf ook al negatief in het nieuws toen een medewerker een omstreden memo schreef over de diversiteit binnen Google. De man, James Damore, beweerde daarin onder meer dat er te weinig vrouwen in tech werken vanwege de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen. Niet veel later werd hij op straat gezet. Dat vonden we dan wel weer een strakke actie van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *