Geschatte leestijd: 2 minuten

Zijn jouw kinderen – of jijzelf natuurlijk – fan van Harry Potter? Dan belooft 2018 een magisch jaar te worden. Niantic, de maker van Pokémon Go, brengt namelijk in de tweede helft van dit jaar de nieuwe game Harry Potter: Wizards Unite uit.

Een releasedatum ontbreekt en over het spel zelf is ook nog weinig bekend. Wel staat vast dat Wizards Unite net als het immens succesvolle Pokémon Go gebruik zal maken van augmented reality (AR). Hierbij worden virtuele objecten in de echte wereld getoond, in dit geval met behulp van een smartphone of tablet.

Toverspreuken en monsters

Bij Pokémon Go moeten spelers op pad om voorwerpen te verzamelen, Pokémon te vangen en gyms te veroveren. De game was een regelrechte hit in 2016 en is nog steeds populair. Wizards Unite zal ongetwijfeld dezelfde formule volgen, maar dan met allerlei spreuken, monsters en magische voorwerpen uit de boeken en films.

Volgens Niantic-directeur John Hanke leent het Harry Potter-universum zich uitstekend voor een AR-game, omdat de tovenaarswereld deel uitmaakt van de echte wereld. “Het zou veel lastiger zijn om een overtuigende Star Wars-game te maken met augmented reality”, zegt hij in een interview met de Financial Times.

Harry Potter als fitnessapp

Als ouder heb je alle reden om enthousiast te zijn over Harry Potter: Wizards Unite. Zo zei Hanke over Pokémon Go al eens dat het eigenlijk gewoon een fitnessapp is. Gamers moeten namelijk in beweging komen om succesvol te zijn. Daarnaast stimuleert het spel samenwerking en sociale interactie.

Ik denk dat Wizards Unite dé hype van 2018 wordt. Of deze game het succes van Pokémon Go overtreft, valt nog te bezien. Maar de potentie is enorm. Miljoenen fans wereldwijd gaan dit spelen. Mij zul je overigens niet met mijn smartphone/toverstok zien zwaaien, want ik heb niet zoveel met Harry Potter.

Techtonia test Wizards Unite

Mijn vrouw is gelukkig wel een diehard Potter-fan, dus ik heb een echte expert tot mijn beschikking om de game te testen. Dus wil je graag weten of Wizards Unite geschikt is voor jouw kinderen? In de tweede helft van 2018 vind je op Techtonia een uitgebreide recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *