Geschatte leestijd: 2 minuten

First lady Melania Trump gaf woensdag een toespraak bij de Verenigde Naties waarin ze cyberbullying veroordeelde. Op zich een prima boodschap, maar uit haar mond kwam het toch een beetje vreemd over. Haar man is namelijk de grootste pestkop van allemaal.

Melania over normen en waarden

De speech van Melania was een stuk vredelievender dan de agressieve Rocket Man-tirade van Donald. Ze zei allemaal mooie dingen over kinderen en dat wij als volwassenen het goede voorbeeld moeten geven. “We moeten onthouden dat zij meekijken en -luisteren, dus we moeten elke kans grijpen om hen de juiste normen en waarden mee te geven. Als volwassenen zijn we niet alleen verantwoordelijk, maar ook aansprakelijk.”

“Ik hoop dat jullie er samen met mij alles aan willen doen om de volgende generatie de belangrijkste regel van allemaal mee te geven: behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden” , vervolgde Melania. “Dat is cruciaal in de samenleving van nu en het is mijn focus als first lady. Onze generatie is verantwoordelijk voor wat onze kinderen leren. We moeten ons richten op de boodschappen waaraan onze kinderen dagelijks worden blootgesteld via social media. Op het pestgedrag en de ervaringen die ze online en offline opdoen.”

Low I.Q. Crazy Mika

Say what? Really, Melania? Je gaat je bijna afvragen of ze enig idee heeft wat haar man allemaal uitspookt op Twitter. Kijk, ik snap best dat je je vent niet gaat afvallen. En het is al vaker gebleken dat Melania loyaal is aan The Donald. Zo kneep dé ambassadrice van de strijd tegen cyberpesten een oogje dicht toen haar man presentatrice Mika Brzezinski uitmaakte voor ‘Low I.Q. Crazy Mika’ en haar ‘door een facelift bloedende gezicht’  bespotte.

Het is slechts een van de vele honderden negatieve tweets die Trump de afgelopen jaren heeft geplaatst. Alleen al met deze felle aanval op Mika zou hij volgens experts op school in de problemen zijn gekomen. “Een school zou bij dit soort gedrag gedwongen zijn om in te grijpen”, zei Becki Cohn-Vargas, die een stichting runt tegen pesten op school. Trump zou volgens haar niet alleen straf krijgen, maar ook professionele hulp om zijn sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Melania, pak je man aan!

Bij Techtonia hebben we een grondige hekel aan cyberbullying. We kunnen ons dan ook helemaal vinden in de missie van Melania, maar dan moet ze wel consequent zijn. Want nu komt haar pleidooi tegen cyberpesten, hoe goed bedoeld ook, over als hypocriet gebazel.

Vermoed je dat jouw kind het doelwit is van online pestgedrag? In dit artikel lees je hoe je cyberpesten kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *