Over ons

Wat is Techtonia?

Technologie verrijkt ons leven en dat van onze kinderen. Zij kunnen zich geen wereld voorstellen zonder smartphones, Snapchat en YouTube-sterren. Al die technologie biedt prachtige kansen. Zo is het internet de grootste informatiebron ooit. Kinderen kunnen online van alles leren over de wereld. Of contact zoeken met lotgenoten als ze iets naars meemaken.

Maar die digitale wereld heeft ook een schaduwzijde. Cyberpesten en ander misbruik van social media zijn serieuze problemen. Veel kindergadgets zijn onveilig. En het internet staat vol met fake news. Hoe ga je daar als ouder mee om? Hoe benut je de vele voordelen van technologie zonder jezelf en je kinderen bloot te stellen aan de risico’s?

Gidsfunctie

Bij Techtonia willen we ouders helpen om hun weg te vinden in de digitale wereld. We vervullen een gidsfunctie. Niet door constant te wijzen op de gevaren, maar door kennis te delen. Bijvoorbeeld over privacy, security en nieuwe technologie zoals het Internet of Things en kunstmatige intelligentie. Want je kunt een kind alleen weerbaar maken tegen digitale dreigingen als je zelf weet wat er speelt.

Onze blogs zijn gericht op ouders, maar ze gaan zeker niet alleen over kinderen en opvoeding. We schrijven ieder vanuit onze algemene interesse. Op Techtonia vind je dus ook opvallende technologienieuwtjes, reviews van gadgets en columns over actuele onderwerpen. Enthousiast waar het kan en kritisch waar het moet.

Wie zijn wij?

Techtonia is een platform van het in Rotterdam gevestigde content- en pr-bureau Co-Workx. Ons team bestaat uit ervaren tekstschrijvers – zowel mannen als vrouwen – met een passie voor technologie. De meesten van ons hebben zelf kinderen. We schrijven op persoonlijke titel. De meningen in de blogs vertegenwoordigen dus niet die van Co-Workx.

Waarom moeten ouders Techtonia volgen?

5 redenen waarom elke ouder onze blogs zou moeten lezen:

 1. Weet waar je kinderen zich mee bezig (gaan) houden

  Technologie wordt steeds belangrijker. Je kinderen hebben een smartphone, zijn actief op social media en halen hun informatie van internet. Kortom, het speelt een belangrijke rol in hun leven. Als je niet weet hoe alles werkt, kun je ze ook niet begeleiden of corrigeren.

 2. Bescherm je kinderen tegen de gevaren van technologie

  Cyberpesten is een groeiend probleem. Kinderen kunnen elkaar onderling het leven aardig zuur maken. We helpen je de signalen te herkennen en geven tips over wat je kunt doen. Ook waarschuwen we voor cybercriminelen, groomers en pedofielen op internet.

 3. Bereid je kinderen voor op de arbeidsmarkt

  We vertellen hoe je kinderen kunt stimuleren om meer met technologie te doen. Dat is gunstig voor hun arbeidsperspectief. Door robotisering gaan veel beroepen verdwijnen of veranderen. Kennis van technologie is van onschatbare waarde op de arbeidsmarkt.

 4. Zorg dat je op feestjes meer hebt om over te praten dan alleen de kinderen

  Luiers, eerste woordjes en tienerhormonen zijn op zich belangrijke en soms vermakelijke gespreksonderwerpen tijdens feestjes en partijtjes. Maar niet voor de hele avond. Want thuis praten we daar ook al over met onze partner. Een beetje variatie mag best.

 5. Verbreed je eigen kennis over technologie

  Last but not least: technologie is gewoon razend interessant. Wij praten je bij over de belangrijkste ontwikkelingen, altijd in begrijpelijke taal en met een flinke dosis humor. Ook handig voor je werk, want in bijna elke baan komt basiskennis over technologie goed van pas.

Kan ik adverteren op Techtonia?

Wij steken er veel tijd en moeite in om ouders te voorzien van technologienieuws. Daarom zijn adverteerders meer dan welkom. Neem contact met ons op als je hierin geïnteresseerd bent. We houden trouwens ook erg van gadgets. Als je ons je nieuwe product stuurt, plaatsen wij graag een (eerlijke) review.

Twitter en nieuwsbrief

Techtonia is hét technologieblog voor ouders. Volg ons op Twitter voor het laatste nieuws over cyberpesten, kindergadgets, social media en nog veel meer. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je nooit meer wat mist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *