Geschatte leestijd: 1 minuten

Apple heeft zojuist de iPod Nano en iPod Shuffle van zijn website gehaald. Het is het einde voor de twee compacte muziekspelers, zo bevestigde de fabrikant aan techsite The Verge.

Jammer, want juist de Nano en de Shuffle waren fijn in de sportschool of tijdens een rondje hardlopen. Je kunt ze handig aan je shirt clippen, zonder dat ze irritant in de weg zitten of op-en-neer deinzen. Zeker de Shuffle is klein maar fijn en goed bruikbaar met zelfs de meest schaarse sportkleding.

iPod Touch dan maar?

Natuurlijk, Apple-liefhebbers kunnen altijd nog een iPod Touch aanschaffen, maar die is toch echt zo groot als een normale smartphone. Juist het kleine formaat maakte de Nano en de vooral de Shuffle uniek. Bovendien biedt de iPod Touch niet zo gek veel meerwaarde boven je ‘normale’ smartphone, die toch vaak al meegaat tijdens sportsessies.

De move komt niet helemaal onverwacht. Zowel de iPod Nano als de iPod Touch zijn sinds 2005 op de markt, en gaan dus al meer dan tien jaar mee. The Shuffle kreeg bovendien sinds 2010 geen updates meer, en de Apple-ontwikkelaars trokken hun handen af van de Nano in 2012.

Extra zuinig

Toch vragen we ons af: why change a winning team? Eén ding is zeker: wij zijn voortaan extra zuinig op onze kleine maar fijne iPodjes. En wie toch echt van plan was zijn volgende rondje te lopen met een Shuffle of Nano, kan natuurlijk altijd nog een kijkje nemen op Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *